Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На будмайданчику онкоцентру встановили вже половину колон каркасу лікувально-діагностичного корпусу

На будмайданчику онкоцентру встановили вже половину колон каркасу лікувально-діагностичного корпусу

Незабаром будівельники почнуть улаштовувати перекриття другого поверху будівлі.

Наразі роботи на об’єкті, який будують у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», проходять відповідно до графіків, розповів заступник голови Харківської ОДА Михайло Харнам.

На будівельному майданчику працюють 7 механізмів - грузопідіймальна техніка, екскаватори тощо. До робіт залучено понад 50 працівників: це зварювальники, теслярі, монтажники, бетонники та інші фахівці.

«За графіком завозяться залізобетонні конструкції - колони, ригелі, плити-перекриття. Орієнтовно днів за 10-12 уже буде видно перекриття другого поверху. Наступного тижня планується прийняти бетон - близько 250 кубів - на монолітні стіни, на які зараз в’яжеться арматура», - розповів Михайло Харнам.

За інформацією директора Департаменту капітального будівництва Харківської ОДА Сергія Жукова, наразі на об’єкті змонтовано 70 колон залізобетонного каркаса лікувально-діагностичного корпусу.

«Це майже 50% першого та другого поверху всього лікувально-діагностичного корпусу. На цей час підрядна організація підсилила монтаж колон. Прибула додаткова бригада, що займається виключно монтажем колон. Також працює три бригади на монолітних дільницях», - розповів Сергій Жуков.

Лікувально-діагностичний корпус першої черги будівництва складається з трьох секцій: А, Б та В. Зараз відбувається монтаж колон на всіх трьох секціях.

У 2021 році проєктом передбачено виготовлення та монтаж залізобетонного каркаса першої частини лікувально-діагностичного корпусу, влаштування зовнішніх та внутрішніх стін будівлі лікувально-діагностичного корпусу, монтаж віконних блоків; влаштування покрівлі, виконання внутрішніх санітарно-технічних робіт, влаштування систем опалення, облаштування індивідуального теплового пункту, будівництво газової котельні.

«Роботи з будівництва фінансуються з трьох джерел: Державного фонду регіонального розвитку, державної субвенції та обласного бюджету. На сьогодні фінансування відбувається своєчасно та у повному обсязі», - зазначив Михайло Харнам.