Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Близнюківській ЦРЛ з’явилися реабілітаційне відділення та відділення паліативної допомоги

У Близнюківській ЦРЛ з’явилися реабілітаційне відділення та відділення паліативної допомоги

Це стало можливим завдяки реконструкції лікарні, яка проходить у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

За словами генеральної директорки Близнюківської ЦРЛ Лариси Полікової, останній капітальний ремонт у лікарні було проведено у 80-х роках минулого століття. Наразі завдяки проєкту Президента «Велике будівництво» відновлено стаціонарний корпус лікарні, роботи тривають у головному корпусі: тут роблять реабілітаційне та паліативне відділення, а також кабінет комп’ютерної томографії та сучасну лабораторію. На черзі - реконструкція будівель поліклініки та харчоблоку. 

Лариса Полікова підкреслює, що у відновлених приміщеннях також буде працювати нова медична апаратура, зокрема - апарат КТ.

Крім того, для роботи в операційних блоках були закуплені нові апарати ШВЛ, кисневі концентратори та проведені кисневі траси. Ці роботи були виконані при відновленні палати інтенсивної терапії.

«Оновлені також УЗД-апарати, кардіографи, дефібрилятори - база медичного обладнання була оновлена суттєво. Закуплене обладнання необхідне для роботи реабілітаційного відділення. У приймальному відділенні та лабораторії з’явилися нові меблі», - розповіла Лариса Полікова.

Крім того, за її словами, в лабораторії зараз проводять імуноферментні аналізи для обстеження на COVID-19, що дозволяє пацієнтам швидко та безкоштовно отримувати необхідні аналізи.

Про реабілітаційне відділення, якого раніше в лікарні не було, розповіла лікарка-невропатологиня реабілітаційного відділення Оксана Хлівна. Тут будуть надавати післяінсультну реабілітацію та допомогу хворим, які мають опорно-рухові ураження, допомагати дітям, хворим на ДЦП, тощо. Раніше такі процедури хворі могли отримати тільки в лікувально-санаторних закладах області.

«Таке відділення відкриється у нас уперше, й допомога буде надаватися не тільки хворим Близнюківської громади, а й жителям Лозівської та Первомайської громад. У нас уже є інструктор з фізкультури, масажист, фахівці з електропроцедур. Кабінети оснащені усім необхідним сучасним обладнанням», - відзначає лікарка. 

Реконструкції потребує й будівля поліклінічного відділення. Як наголошує Лариса Полікова, консультативно-діагностичну допомогу протягом року тут отримують до 90 тис. відвідувачів. У межах «Великого будівництва» до кінця року тут та у приміщенні харчоблоку проведуть відновлювальні роботи. Зокрема, в поліклініці з’являться сучасна реєстратура, дитяча кімната та приміщення для роботи сімейних лікарів, а також лікарів-консультантів.

Як відзначив представник підрядного будівельного підприємства Віталій Бугайчук, відреставровані будівлі наразі годі впізнати, адже вони виглядають геть по-іншому. Були відремонтовані крівлі, фундаменти будівель, замінені інженерні комунікації.

За його словами, будівельники проводять реставраційні роботи чітко за графіком та повинні закінчити їх до кінця цього року.