Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Антон Деньгуб зустрівся з Почесною консулкою Чорногорії в місті Харкові Ольгою Олексієнко

Антон Деньгуб зустрівся з Почесною консулкою Чорногорії в місті Харкові Ольгою Олексієнко

Захід відбувся 24 травня.

Антон Деньгуб привітав Ольгу Олексієнко від імені голови Харківської ОДА Айни Тимчук та запевнив, що Харківська обласна державна адміністрація зацікавлена в продовженні співпраці з Чорногорією, першою чергою, в освітній та інвестиційних сферах.

«Дуже важливо продовжити співпрацю між навчальними закладами Харківщини та Чорногорії. Також необхідно провести інформаційну кампанію серед представників ділових кіл Чорногорії щодо просування потенціалу Харківщини», - сказав Антон Деньгуб.

Почесна консулка Чорногорії у місті Харкові зазначила, що у 2021-му виповнюється 10 років зі встановлення дружніх відносин між містами - побратимами Харковом та Цетинє, тож консульство проводить низку заходів.

«Саме зараз проходить флешмоб, за підсумками якого буде обраний переможець з кожної сторони, та відбудеться обмін туристами. Також плануємо організувати офіційний візит до Чорногорії», - зазначила Ольга Олексієнко.

Вона поділилася планами щодо участі консульства у заходах, присвячених 30-річчю незалежності України. 

«До Дня незалежності ми готуємо інформаційний стенд у Харкові про Цетинє і такий само стенд плануємо зробити в Цетинє про Харків», - сказала Ольга Олексієнко.

Також під час зустрічі обговорили можливість співпраці за різними напрямками між Харківською областю та Чорногорією та реабілітацію воїнів АТО/ООС, жителів Харківській області у Чорногорії.