Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про основні цілі Міністерства агрополітики та продовольства розповів глава відомства

Про основні цілі Міністерства агрополітики та продовольства розповів глава відомства

Роман Лещенко взяв участь у роботі Всеукраїнського форуму «Україна 30. Земля».

«Перше: йдеться про запуск ринку землі 1 липня 2021 року відповідно до всіх законодавчих процедур. Друге: питання доступної фінансової підтримки. Відповідно до поставлених завдань і стратегії земельних правовідносин ми будемо готові надати державну підтримку відповідно до програми «Доступні кредити 5-7-9%» у перехідному періоді з подальшою відповідною реалізацією програми Фонду часткового гарантування кредитів та інших формул компенсації кредитної ставки, необхідних для нормального, повноцінного функціонування та доступу до фінансових ресурсів», - зазначив міністр.

Як повідомив Роман Лещенко, третя ціль Мінагрополітики – «земля - громадам», яка перестає бути гаслом, а є фактичним та юридичним моментом, оскільки з моменту підписання закону відбувається повноцінне відновлення права органів місцевого самоврядування на розпорядження землями.

«Четверта ціль – це оцифрування землі для того, щоб ми мали повну відкриту систему даних про тих, хто є власником землі, хто скільки платить податків, в який спосіб ці землі набули, і кожен громадянин в режимі реального часу повинен мати доступ до всієї інформації», - наголосив Роман Лещенко.

Теги