Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародний турнір з фехтування на шпазі зібрав у Харкові спортсменів з восьми країн світу

Міжнародний турнір з фехтування на шпазі зібрав у Харкові спортсменів з восьми країн світу

Участь у змаганнях взяли фехтувальники з регіонів України, а також з Грузії, Узбекистану, Киргизії та США, національні збірні Азербайджану, Казахстану.

Крім того, у Харков приїхала й національна збірна Японії, яку вже багато років тренує вихованець харківської школи фехтування Олександр Горбачук.

XXIІI Міжнародний турнір з фехтування пам’яті Заслуженого тренера України Леоніда Авербаха відбувся з 21 по 23 травня у Харківському спортклубі «Уніфехт».

Під час урочистої церемонії відкриття від імені голови Харківської облдержадміністрації Айни Тимчук учасників турніру привітав начальник Управління у справах молоді та спорту Костянтин Ананченко та побажав спортсменам видовищних поєдинків і перемог - найсильнішим.

За підсумками турніру на рахунку харківських шпажистів була лише бронзова медаль, яку в особистих змаганнях серед чоловіків завоював Максим Хворост. У півфіналі харків’янин з рахунком 11:15 поступився Кокі Кано з Японії, який у підсумку став володарем золотої медалі, здолавши у фіналі 15:14 киянина Ігоря Рейзліна. Компанію Максиму Хворосту на третій сходинці п’єдесталу пошани склав киянин Микита Кошман.

У командних змаганнях серед чоловіків харків’яни Максим Хворост, Андрій Деркач, Євгеній     Горбачук та Роман Свічкар посіли п’яте місце. Третє було за збірною Казахстану, а перше посіла команда «Київ-1», яка у фіналі здолала суперників з Японії.

У командних змаганнях серед жінок харків’янки Анастасія Зеленцова, Катерина Касьяненко, Ксенія    Макарущенко та Юлія Явтушенко зупинилися в кроці від медалі, поступившись у «бронзовому» фіналі суперницям з київської ШВСМ. Друге місце виборола ще одна київська команда, а переможницями стали шпажистки зі Львова.

В особистих змаганнях серед жінок перемогла киянка Влада Харькова. Друге місце посіла ще одна представниця столичної школи фехтування Анастасія Спас, а бронзовими призерками стали львів’янки Юлія Свистіль та Яна Шемякіна.

Ці змагання для харків’янина Романа Свічкаря, який, нагадаємо, в складі збірної команди України завоював олімпійську ліцензію, стали одним з етапів підготовки до Ігор у Токіо.

Як зазначив старший тренер національної збірної України Володимир Станкевич, харківський турнір вийшов дуже цікавим та видовищним завдяки іноземним командам, а також дав можливість спортсменам збірної України ще раз перевірити свої сили.

Після турніру пам’яті Леоніда Авербаха у спортсменів буде невеличкий відпочинок, а вже 31 травня команда відправиться в Киргизію, де продовжить підготовку до Олімпіади. Завершальний етап підготовки збірна України напередодні відправлення в столицю Японії проведе на олімпійській базі в Конча-Заспі.

Теги