Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Дергачах презентували проєкт щодо підтримки економічного процвітання жінок та ВПО в Україні

У Дергачах презентували проєкт щодо підтримки економічного процвітання жінок та ВПО в Україні

У заході, що відбувся 19 травня, взяв участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Петро Лашин.

Проєкт «Підтримка економічного процвітання жінок та ВПО в Україні „SEW Ukraine“» покликаний сприяти добробуту 2200 жінок, що належать до вразливих категорій населення та проживають у Київській, Харківській та Дніпропетровській областях.

В області цей проєкт також реалізується за підтримки Харківської обласної служби зайнятості.

Так, фахівці Харківського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості розроблять курс навчання швачок. Теорія буде викладатися у форматі відеоуроків, а практика – у майстерні навчального закладу.

У межах проєкту для майстерні закупили 15 швейних машинок та оверлок на суму понад 300 тисяч гривень. Загалом таку професійну підготовку пройде майже 1000 жительок Харківщини.

Зокрема, на базі Харківського центру профтехосвіти функціонуватиме виробничий швейний кооператив, де жінки зможуть працювати і вдосконалювати професійну майстерність та отримувати гідну зарплатню.

Харківська обласна служба зайнятості планує й після закінчення проєкту використовувати обладнання та здобуті напрацювання, аби забезпечити легку промисловість регіону та всієї України кваліфікованими кадрами.

Довідка. Проєкт «Підтримка економічного процвітання жінок та внутрішньо переміщених осіб в Україні „SEW Ukraine“» впроваджується у партнерстві з БО «Всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє» та за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.