Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Велике будівництво» стало найкращою ініціативою Володимира Зеленського

«Велике будівництво» стало найкращою ініціативою Володимира Зеленського

Такі дані оприлюднила соціологічна група «Рейтинг» за результатами дослідження, проведеного в травні.

2500 респондентам запропонували відзначити за п’ятибальною шкалою прогрес за підсумками другого року президентства Володимира Зеленського. 42% з них схвалюють «Велике будівництво», 40% - програму «Держава у смартфоні». Також серед найбільш вдалих ініціатив респонденти назвали звільнення полонених і заручників (38%), зміцнення обороноздатності країни (30%) та міжнародну політику (30%).

Крім того, Володимир Зеленський має найвищий рейтинг довіри серед усіх президентів незалежної України (46%).

Серед чинних політиків Володимир Зеленський також має найвищий рейтинг. Якби вибори президента відбулися найближчим часом, він би набрав 30,2% голосів тих, хто визначився і збирається взяти участь у виборах. За Петра Порошенка віддали б голоси 12,8% виборців, за Юрія Бойка – 11,9%, за Юлію Тимошенко – 11,1%, а за Ігоря Смешка – 7,6%. У другому турі Володимир Зеленський долає усіх конкурентів.

Терміни проведення дослідження: 16-18 травня 2021 року. Аудиторія - населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Статистична похибка не перевищує 2,0%.