Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робимо все, щоб Харківщина завжди була на передовій української науки. Роман Семенуха

Робимо все, щоб Харківщина завжди була на передовій української науки. Роман Семенуха

Науковці області продемонстрували свої напрацювання під час урочистого засідання з нагоди 50-річчя Ради Північно-Східного наукового центру НАН України та Дня науки.

Зокрема, вчені представили здобутки в галузі фармакології та оборонній сфері.

Ознайомившись з напрацюваннями науковців, заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха зазначив: «Якщо подивитись на історію, то в часи війн та пандемій розвиток людства завжди уповільнювався, і поштовхом для змін була саме наука. Тому дуже важливо, щоб напрацювання харківських вчених побачила і оцінила держава».

Презентуючи здобутки Слобожанської науки, голова Ради Північно-Східного наукового центру НАН України Володимир Семиноженко розповів, що сьогодні Харків є безумовним лідером в ядерних технологіях, у багатьох напрямках аграрної науки, у сучасній нанобіомедицині та фармакології. Але щоб і далі залишатись лідером, потрібна підтримка держави, підтримка обласної влади.

Роман Семенуха пообіцяв, що обласна влада активно лобіюватиме інтереси харківських науковців в Кабінеті міністрів та Верховній Раді України. Та нагадав, що при облдержадміністрації з минулого року почала працювати науково-координаційна рада, а найкращі вчені брали участь у розробленні Стратегії розвитку Харківської області на 2021-2027 роки.