Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дороги мають бути вітриною нашої країни. Президент

Дороги мають бути вітриною нашої країни. Президент

Програма «Велике будівництво» завершиться тоді, коли будуть не лише побудовані всі інфраструктурні об’єкти, а й відновлені об’єкти історичної, культурної спадщини, до яких ведуть нові шляхи.

Це сказав Володимир Зеленський під час пресконференції.

«Проєкт з будівництва доріг в Україні потрібен для того, щоб ці дороги були. Тому що я вважаю, що до мене вони нормально не будувалися – у тому темпі, в тій якості. Я вважаю, що це державницька позиція. Це одна з моїх обіцянок. Дороги повинні бути вітриною нашої країни», – наголосив Глава держави.

Президент додав, що програма «Велике будівництво» завершиться тоді, коли будуть побудовані всі об’єкти, які до неї входять. Зокрема, крім спорудження автомобільних доріг, є програма з реставрації культурних об’єктів.

Президент також зауважив, що йдеться про важливість автошляхів у широкому сенсі, адже якісні дороги допомагають Державній службі України з надзвичайних ситуацій чи екстреній медичній допомозі швидко пересуватися та реагувати на складні випадки.

Крім того, за словами Глави держави, якісні дороги сприяють розвитку внутрішнього туризму, комфортним подорожам громадян.

Водночас Президент зауважив, що, опікуючись програмою «Велике будівництво», він бере на себе відповідальність за її результат.

«Я відповідаю за цю якість, я хочу, я тисну, я запрошую людей, я ставлю питання – а чому такий кошторис, а чому там не побудували? Завдяки моїм «чому» вже побудовано 158 мостів. Ось що я роблю. Я не втручаюся у фінансову частину – це уряд і Укравтодор, мене цікавлять темпи, місце, якість, чому саме ті регіони, складні регіони», – розповів Володимир Зеленський.

Він зазначив, що особлива увага приділяється інфраструктурі прикордонних областей України, щоб зменшити ризики впливу на ці території інших держав.

«Треба вкладати гроші, вкладати увагу, ремонтувати дороги, мости, коли їх топить вода через те, що були вирубані ліси. Треба Президенту, міністру туди їхати, Кабміну проводити там засідання й не виїжджати звідти, доки все не зроблять. Ось що треба робити», – резюмував Глава держави.