Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання співпраці ЦНАПів і відділів державної реєстрації актів цивільного стану

У ХОДА обговорили питання співпраці ЦНАПів і відділів державної реєстрації актів цивільного стану

Нарада прошла 20 травня за участю т.в.о. директора Департаменту цифрової трансформації регіону Артема Ткаченка та начальниці Східного міжрегіонального управління Мін’юсту (м. Харків) Тетяни Філатової.

Загалом до онлайн-наради приєдналися 73 особи, а саме: представники Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) та відділів державної реєстрації актів цивільного стану, Департаменту цифрової трансформації регіону та представники територіальних громад, ЦНАПів.

На нараді обговорили актуальні питання взаємодії відділів ДРАЦС та ЦНАП на місцевому рівні, а саме:

- забезпечення організації співпраці з ЦНАП Харківської області;

- дотримання законодавства у сфері державної реєстрації актів цивільного стану при реорганізації, ліквідації та створенні ЦНАП у Харківській області;

- обговорення шляхів мінімізації проблемних питань, які виникають при наданні послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через ЦНАП;

- надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через ЦНАП при запровадженому принципі екстериторіальності обслуговування громадян у межах районів Харківської області.

За перші 4 місяці цього року в Харківській області через ЦНАП було надано 1271 послугу у сфері ДРАЦС, з них 1222 - єМалятко, що складає 96% від загальної кількості наданих послуг через ЦНАП; розірвання шлюбу за спільною заявою подружжя, яке не має дітей, - 32; зміна імені - 16, внесення змін - 1.

Тетяна Філатова зазначила, що наразі не всі громади області підписали узгоджене рішення з відповідними територіальними підрозділами Міністерства юстиції України та закликала громади Харківщини до співпраці для забезпечення належної реалізації їх жителями своїх прав у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.

Сторони дійшли згоди щодо подальшої співпраці з розвитку якісного надання адмінпослуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та намітили подальшу роботу щодо забезпечення жителів кожної громади Харківської області доступними послугами з ДРАЦС.