Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мета «Дія City» - перетворити Україну на найбільший IT-хаб Європи

Мета «Дія City» - перетворити Україну на найбільший IT-хаб Європи

Під час третього дня Всеукраїнського форуму «Україна 30. Цифровізація» представники IT-галузі обговорювали стратегію з перетворення України на європейський IT-хаб.

«У межах спецрежиму «Дія City» запроваджуємо в Україні сприятливу податкову систему, що зберігатиме для IT-компаній податкове навантаження на рівні спрощеної системи - додається лише 1,5 % воєнного збору. Водночас галузь отримає додаткові інструменти для побудови прозорої структури компанії, захисту своїх інтересів, залучення інвестицій та масштабування», - зазначають у Мінцифри.

У міністерстві підкреслюють: ключовими засадами роботи спеціального режиму є добровільність та свобода діяльності, стабільність, невтручання держави, презумпція правомірності діяльності резидентів та екстериторіальність.

«Умови «Дія City» передбачають максимальне сприяння залученню іноземних інвестицій. Гарантії захисту інтелектуальної власності та окремі елементи англійського права дозволять стартапам та продуктовим компаніям залучати інвестування, зокрема – венчурне, - розповідають у Мінцифри. - Ефективні інструменти «Дія City» дозволять пришвидшити темпи розвитку галузі до 40-50% на рік. У результаті обсяг ринку в короткі терміни може збільшитися з $6 до $16,5 млрд, а частка галузі у ВВП країни - зрости до 10%. Кількість робочих місць зросте до 450 тисяч».

Так «Дія City» стимулюватиме в Україні появу нових продуктових компаній і стартапів та надасть їм вигідні умови для розвитку саме тут і впевненого виходу на світовий ринок, резюмують урядовці.

Теги