Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині другу дозу COVID-вакцини отримали вже 1716 осіб

На Харківщині другу дозу COVID-вакцини отримали вже 1716 осіб

Загалом в області зробили 45562 щеплення.

Такі дані навів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк під час брифінгу 18 травня.

«Вакцинація на Харківщині триває. Ми на сьогодні щепили різними вакцинами 43846 осіб. 1716 з них уже були ревакциновані», - уточнив Михайло Черняк.

Він повідомив, що Харківська область очікує на постачання нових доз вакцин. Так, з партії вакцини Pfizer, яка нещодавно прибула в Україну, Харківська область отримає 23400 доз для проведення щеплень 11700 особам. Цільовими групами для цієї вакцини є працівники системи освіти та люди з 1-2 етапів вакцинації – з пріоритетом на медичних працівників.

Також в області очікується постачання 18520 доз препарату CoronaVac, яким буде проведено щеплення 9260 осіб з-поміж працівників Державної служби спецзв’язку, захисту інформації, працівників органів прокуратури, працівників паливно-енергетичного комплексу, працівників санаторно-курортних закладів.

«Також буде можливість вакцинувати військовослужбовців Збройних сил України, співробітників Міністерства внутрішніх справ, працівників патрульної поліції, Нацгвардії, Державної міграційної служби і, безумовно, представників олімпійської та паралімпійської збірних», - сказав Михайло Черняк.

Наразі в Харківській області працює 24 мобільні бригади та 140 пунктів щеплення.