Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністерство закордонних справ України запускає проєкт «Незламні»

Міністерство закордонних справ України запускає проєкт «Незламні»

Він спрямований на підтримку бранців Кремля – українців та кримських татар, незаконно заарештованих Росією у тимчасово окупованому Криму.

Проєкт передбачає серію публікацій ексклюзивних листів політв’язнів, написаних з місць позбавлення волі.

«Підтримка та якнайшвидше звільнення українських політв’язнів є пріоритетом діяльності МЗС. Ми розпочинаємо проєкт #Незламні, присвячений нашим громадянам, яких незаконно ув’язнили та утримують у російських тюрмах. Завдання проєкту – донести історії бранців Кремля, їх переживання та думки, мрії та надії, звернути увагу на системні репресії в окупованому Криму. Проєкт також спрямовано на те, аби світ дізнавався про незламних духом бранців Кремля. Бо це чи не єдиний імунітет від тортур та нелюдського поводження в умовах в’язниці. Публічність рятує життя», – заявила перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Щотижня на сайті, сторінці МЗС у фейсбуці, а також на ресурсах закордонних дипломатичних установ публікуватимуться листи, в яких бранці Кремля ділитимуться своїми історіями та розкажуть про репресії на окупованому півострові.

Перший герой проєкту #Незламні – журналіст Осман Аріфмеметов. До арешту він транслював наживо обшуки та переслідування кримських татар в окупованому Криму. Тепер йому загрожує до 20 років позбавлення волі за сфабрикованими звинуваченнями у тероризмі.

Теги