Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ярі зернові та зернобобові в області планують посіяти на площі майже 443 тис. га

Ярі зернові та зернобобові в області планують посіяти на площі майже 443 тис. га

Про хід весняно-польових робіт на сільськогосподарських підприємствах області під час брифінгу 14 травня розповів директор Департаменту АПР Харківської ОДА Сергій Прокопченко.

«У поточному році холодна дощова погода затримала весняно-польові роботи на сільськогосподарських підприємствах області на два тижні від оптимальних термінів»,  - зазначив Сергій Прокопченко.

За його інформацією, всього посівна площа сільськогосподарських культур під урожай 2021 року займатиме 1,8 млн га, що на 1% більш ніж показники 2020 року. У цілому зерновий клин буде складати 1,0 млн га, що на 4% більш ніж 2020 року. У структурі посівних площ зернові культури будуть займати 57,8%. 

«За всіма категоріями господарств ярі зернові і зернобобові культури очікується посіяти на площі 442,7 тис. га, або 98% до показників 2020 року. Станом на 13 травня поточного року за всіма категоріями господарств посіяно ярих зернових культур 303,3 тис. га, або 69% до запланованих площ. У тому числі: ярого ячменю – 120,5 тис. га (96% до прогнозу) та кукурудзи на зерно – 143,8 тис. га (54%)», - повідомив Сергій Прокопченко.

За його інформацією, також проведено посів технічних культур:
- соняшнику фактично посіяно – 254,7 тис. га (45% до прогнозу);
- цукрових буряків фактично посіяно – 3,4 тис. га (92% до прогнозу);
- сої фактично посіяно – 8,5 тис. га (40% до прогнозу).

Умови, які спостерігалися на території області протягом декади, були переважно задовільними для зростання та розвитку с/г культур. Заморозки, які спостерігалися, негативного впливу рослинам не нанесли.

За інформацією директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Сергія Прокопченка, у всіх категоріях господарств області фактична площа посіву озимих культур складає 599,0 тис.га.

Озимі культури продовжують вегетацію. На сьогодні 87,9% посівів озимих зернових культур перебувають переважно у задовільному та доброму стані.

Також господарствами області триває підживлення озимих зернових культур азотними добривами.