Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанській ЦРЛ завершили реконструкцію приймального відділення

У Вовчанській ЦРЛ завершили реконструкцію приймального відділення

Роботи провели у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Реконструкцію на 900 кв. метрах розпочали у жовтні 2020 року. Приміщення повністю реконструювали, виконали ремонт внутрішніх приміщень, інженерних мереж, утеплення фасаду, влаштування вхідних груп, упорядкування території. 

«У межах Президентської програми «Велике будівництво» у жовтні минулого року почалася реконструкція приймального відділення в місті Вовчанську. Були виконані всі внутрішні та оздоблювальні роботи. Проведено упорядкування, зроблено утеплення фасаду, виконаний навіс і під'їзд для двох карет швидкої допомоги. Забезпечено всі необхідні умови для під'їзду маломобільних груп. Наразі роботи виконані на 100%», - розповів представник компанії - підрядника Сергій Гребінчук.

Оновлене приймальне відділення умовно розділили на три комплекси: реанімаційний, діагностичний та діагностично-лікувальний. У межах реконструкції тут не лише провели ремонтні роботи, а й забезпечили необхідним сучасним обладнанням. 

«Завдяки державному розподілу і Президентській програмі ми отримали комп’ютерний томограф Canon Aquilion 32-зрізовий. Крім того, нам було виділено рентгенівський апарат та портативний рентгенівський апарат MAC, який теж ми отримали в 2020 році за державним розподілом», -  розповів директор КНП «Вовчанська ЦРЛ» Костянтин Тищенко.

За словами завідувача відділення екстреної невідкладної медичної допомоги Вовчанської центральної лікарні Олександра Шиша, завдяки новому оснащенню у відділенні зможуть надавати якісніші послуги.

«Можливості відділення наразі розширено - це стосується насамперед нового оснащення. Завдяки комп’ютерному томографу відтепер зможемо встановлювати діагнози такі, як, наприклад, інсульт – це або геморагічний, або ішемічний. Раніше на цю діагностику ми направляли хворих до Харкова, після відкриття відділення ми можемо зробити це на місці», - розповів Олександр Шиш.