Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чи отримає щеплення від COVID-19 пацієнт без декларації?

Чи отримає щеплення від COVID-19 пацієнт без декларації?

У Національній службі охорони здоров’я дають роз’яснення.

Відсутність декларації з сімейним лікарем комунального закладу або взагалі відсутність декларації не є підставою для того, щоб людині відмовили у вакцинації від COVID-19. Заклади первинної медичної допомоги мають окремий договір на проведення вакцинації і отримують кошти від НСЗУ.

Щоб зробити щеплення, необхідно записатись у найближчому пункті щеплення. Знайти перелік пунктів щеплень можна на сайті vaccination.covid19.gov.ua, а також, зателефонувавши до контакт-центру Міністерства охорони здоров’я за номером 0 800 60 20 19.

У НСЗУ нагадують, що вакцинацію проводять мобільні команди. Їх роботу оплачує НСЗУ. У перший місяць роботи команди НСЗУ виплачує закладам 8 тис. грн на одну мобільну команду для забезпечення готовності до проведення вакцинації, зокрема - закупівлі необхідних витратних матеріалів та засобів індивідуального захисту. Далі оплата відбувається за результатами роботи. Тобто за фактичну кількість провакцинованих осіб: 25 грн - за першу дозу введеної вакцини і 60 грн - за другу.

«Бюджет Програми медгарантій передбачає майже півтора мільярда гривень на вакцинацію. Це сума, яку буде спрямовано на оплату роботи мобільних команд, які проводять щеплення. Забезпечення вакцинами не входить до бюджету Програми медичних гарантій. Заклади забезпечується вакцинами централізовано», - додають у службі.

Теги