Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Обласній дитячій лікарні №1 відновлюють фасад

В Обласній дитячій лікарні №1 відновлюють фасад

Ремонтні роботи виконуються у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Утеплення будівель проведуть на загальній площі понад 8000 кв. м.


«Наразі тривають зовнішні роботи, і ми цьому безмежно раді. Сюди входять два основні корпуси, в яких постійно знаходяться діти. Ми хочемо не лише покращення умов перебування в лікарні, але й енергоефективності. Зараз тут використовуються найновіші технології, які можуть бути доступні у фасадних роботах», - розповідає генеральна директорка Обласної дитячої клінічної лікарні №1 Оксана Піонтковська.


Нові умови в лікарні будуть доступні не лише дітлахам та їх батькам з Харківської області, але й пацієнтам із сусідніх та інших регіонів країни.

«Нещодавно, наприклад, був підписаний меморандум між керівництвом Харківської області та Краматорською міською радою щодо надання медичної допомоги дітям. Тому ми раді, що такі умови будуть доступні всім. Бо це найголовніше - щоб діти були щасливі», - додає Оксана Піонтковська.

За словами представника підрядної організації Владислава Кутового, оновлений фасад буде не тільки енергоощадний, а й яскраво оформлений.


«Наразі ми проводимо утеплення фасаду, це дасть підвищення енергоефективності та візуально буде дуже гарно і красиво. Думаю, що дітям сподобається», - зазначив Владислав Кутовий.

У двох корпусах лікувального закладу проведуть не тільки утеплення, а й облаштують дах та вхідні групи.

«Також буде облаштована мембранна покрівля - орієнтовно 2300 кв. метрів. Також виконаємо тепло- та гідроізоляцію фундаменту – це невід'ємна складова робіт з ремонту фасадів з вимощенням. Ще будуть зроблені вхідні групи з облицюванням плиткою», - розповів представник підрядної організації.


Крім того, в обласній дитячій лікарні минулого року виконали ремонт внутрішніх приміщень. Відремонтували другий поверх, де знаходяться кілька відділень: біохімічна лабораторія, фізіотерапевтичне відділення, УЗД-відділення, реанімація та IV хірургічне – багатопрофільне відділення, в яке входить дитяча гінекологія, проктологія, ендоскопічний кабінет, операційна.


За минулий рік стаціонарне лікування в Обласній дитячій лікарні №1 отримали 21,5 тисячі дітлахів. Консультативну допомогу отримали близько 35 тисяч дітей.