Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Консультативна рада з питань захисту прав захисників України проаналізує судові справи військових

Консультативна рада з питань захисту прав захисників України проаналізує судові справи військових

Це заявила голова Консультативної ради з питань захисту прав захисників України Альона Вербицька на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Безпека країни».

«Основою нашої армії є людина. Саме люди, фахівці своєї справи, які управляють новітньою технікою, можуть забезпечити обороноздатність війська і нашої країни. Недаремно, що в плані дій щодо членства в НАТО правове питання є одним зі складових, яких наша країна має досягти у своїх реформах для того, щоб стати повноправним членом НАТО. Права людини мають бути захищеними. І в цій реформі, мета якої - членство в НАТО - ми маємо зміцнити наші й громадянські інститути, реально забезпечити права громадян і панування верховенства права в Україні», - зазначила Альона Вербицька.

Вона додала, що історія Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України, яка створена при Президентові, сягає 2014-2015 років, коли армія була вщент зруйнована російськими агентами, які займали керівні посади в державі тривалий час і в оборонних відомствах.

«На момент збройної агресії Російської Федерації українські війська не мали можливості дати повноцінну відповідь. До зброї стали наші добровольці, яких було тисячі. На жаль, ні тоді, ні зараз наше законодавство не відповідає тим потребам, які виникли для того, щоб захистити права тих людей, які стали на захист нашої країни. Саме тому Володимир Зеленський прийняв рішення утворити такий майданчик, на якому можна було проаналізувати судові справи, які стосуються українських захисників», - додала Альона Вербицька.

Теги