Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

На Харківщині відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Урочисті заходи пройшли на меморіальному комплексі «Висота маршала І.С.Конєва» у Харківській області.

У традиційному покладанні квітів взяв участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Антон Деньгуб. Разом з представниками обласної ради, районної адміністрації, громадськими організаціями та сотнями харків’ян він вшанув пам'ять тих, хто віддав життя, борючись за незалежність і свободу майбутніх поколінь.

«Учора ми відзначали День пам’яті і примирення, згадували тих, хто загинув не тільки на фронтах, а й мільйони людей, які зазнали геноциду, голоду, бомбардуваннь. Сьогодні ж ми відзначаємо День перемоги. Але я не можу в повній мірі назвати це святом, адже це свято вартувало нам мільйонів загиблих. Саме сьогодні, 9 травня, ми маємо вшанувати та привітати ветеранів, учасників бойових дій. Хочеться побажати їм оптимізму, міцного здоров’я та щоб з року в рік ми зустрічалися разом», - зазначив Антон Деньгуб.

Разом з тим заступник голови ОДА згадав і нинішню війну, яка триває в Україні. Всім, хто наразі бореться за мирне небо в державі, він побажав мужності та здоров’я.

У Другій світовій війні загинуло 8 мільйонів українців. Сьогодні на Харківщині проживають 570 ветеранів, які безпосередньо брали участь в бойових діях.

Під час урочистостей на Висоті маршала Конєва в небо піднявся літак, який показав фігури вищого пілотажу. Гості змогли оглянути виставку військової техніки під відкритим небом.

Також 9 травня Антон Деньгуб взяв участь у покладанні квітів на Меморіалі слави у харківському лісопарку, де були присутні представники міської влади.

Загиблих учасників тих подій традиційно вшанували хвилиною мовчання та трьома залпами в небо. Представники духівництва провели молебень.