Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

На Харківщині вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

Заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, відбулись на Меморіалі слави у Харківському лісопарку.

Участь у пам’ятних заходах разом з представниками громадських організацій, керівництвом обласної та міської рад взяв заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять наших героїв. Пам’ятаємо їх, ті часи і те, що саме миром закінчується будь-яка війна, - зазначив Михайло Черняк. - Я переконаний, що кожна родина має своїх героїв, які були учасниками тієї війни. І багато хто з них віддав за перемогу над нацизмом найдорожче, що є, - це життя. Ми маємо про це пам’ятати. Тому що людина, яка не пам’ятає своєї історії, не має майбутнього».

Заступник голови Харківської ОДА зазначив також, що уроки війни особливо цінні для українців, яким і сьогодні доводиться боронити свою країну від агресора.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрія Шпараги, на сьогодні на Харківщині проживають 570 учасників Другої світової війни, які безпосередньо брали участь у бойових діях. До 9 травня вони отримують виплати з обласного бюджету - по 2000 грн. Ці кошти вже перераховані на їхні рахунки  

Крім того, 62800 жителів області належать до категорій осіб з інвалідністю та ветеранів війни, членів сімей загиблих. Усі вони мають право на одноразові державні виплати до 5 травня.

«На ці цілі з державного бюджету передбачено 99 млн грн. Станом на сьогодні ми перерахували отримувачам понад 80 млн грн. Ця виплата триватиме до 25 вересня, тому що в процесі можуть з’явитися нові громадяни, які мають відповідний статус», - пояснив Юрій Шпарага.

Теги