Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звернення голови Харківської ОДА Айни Тимчук до Дня пам’яті та примирення

Звернення голови Харківської ОДА Айни Тимчук до Дня пам’яті та примирення

Дорогі жителі Харківщини!

Сьогодні ми згадуємо події Другої світової війни та вшановуємо пам’ять людей, котрим завдячуємо можливістю бути вільними, жити у своїй незалежній країні, яка є частиною вільної і демократичної Європи.

Ми вклоняємося перед усіма, хто загинув на фронтах Другої світової війни, долаючи нацистський режим.

Ми з болем згадуємо про всі жертви нацизму: військовополонених та бранців концтаборів, дітей війни, людей, які пережили блокади та голод, бомбардування та масові розстріли.

Перемога світу над нацизмом стала можливою завдяки спільним титанічним зусиллям десятків держав та народів. Та внесок українців, наших земляків, у цю перемогу неможливо переоцінити. Водночас Україна, на території якої розгорнулися тривалі й запеклі військові дії, заплатила надзвичайно велику ціну за перемогу над нацизмом.

Це мільйони життів, це безліч людських бід, які тривали роками. Напевне, немає жодної української родини, якої не торкнулася ця війна, в якої не пов’язані з нею втрати та сльози.

Це тисячі зруйнованих міст та селищ, у тому числі й на нашій Харківщині.

Ми ніколи не забудемо страшну ціну перемоги – і саме тому плекаємо мир.

Саме тому сьогодні разом з усім світом кажемо: "Ніколи знову".

Ми завжди пам’ятатимемо, до чого призводить ненависть та агресія, нацистська ідеологія та існування тоталітарних режимів, які заперечують найвищі цінності життя і свободи людини.

Вічна і світла пам’ять загиблим у Другій світовій війні.

Дякуємо за нашу свободу.

Ніколи знову!

Теги