Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У межах «Великого будівництва» в області відремонтують 146 км доріг державного значення

У межах «Великого будівництва» в області відремонтують 146 км доріг державного значення

Про це розповів 7 травня під час брифінгу начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрій Алексєєв.

Він наголосив, що Харківська область є лідером з ремонту автомобільних доріг державного значення.

«Наразі в межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» на автомобільних дорогах державного значення в Харківській області проводиться маса робіт. За підсумками минулого року ми мали один з найкращих показників серед регіонів України, і ми цю планку хочемо тримати і надалі»,– розповів Андрій Алексєєв.

Він зазначив, що згідно з планом розпочали роботи в багатьох напрямках. Пріоритетом є автомобільна дорога М-03 «Київ-Харків-Довжанський». Наразі тут влаштовано верхні шари покриття на ділянці від міста Харкова до Донецької області. Вже цього року дорожники планують упорядкувати відремонтовану ділянку: нанести розмітку, встановити автопавільйони та дорожні знаки. На іншому відрізку дороги від міста Харкова до повороту на Новий Коротич буде проведено капітальний ремонт. У цілому, за словами Андрія Алексєєва, роботи на цьому об’єкті будуть тривати протягом 2 років. 

Окрім цього, дорожники займаються проєктом будівництва автомобільної дороги в обхід м. Валки. Аби реалізувати цей проєкт, потрібно здійснити викуп земельних ділянок, перенести стародавні городища, які з’явилися на шляху проведення доріг.

Андрій Алексєєв зазначив, що існувала нагальна потреба в проведенні ремонту Харківської окружної дороги, яка теж частково збігається з М-03 від так званої Пісочинської розв’язки до розв’язки Чугуївської.

«Усього з 86 км окружної дороги ми працюємо на 58 км. Реалізація проєкту окружної дороги запланована на 2 роки. Наш пріоритет – це якість виконання робіт», - запевнив Андрій Алексєєв.

Зокрема, він відзначив, що на окружній будуть додані нові смуги руху, щоб зняти напругу на спусках та підйомах дороги. У місцях значного руйнування дороги будуть замінювати або підсилювати армувальними решітками основу. Всі ці заходи дозволять запобігти утворенню тріщин та руйнуванню полотна окружної дороги.

Також цього року дорожники планують привести до ладу всю дорогу Чугуїв-Печеніги-Великий Бурлук. На території Дергачівської та Золочівської громади відремонтують «трикутник» Харків-Золочів, Золочів - Максимівка, який виходить на дорогу Харків-Охтирка.

Крім того, Андрій Алексєєв підкреслив, що дорожники визначають як пріоритет й відновлення та реконструкцію штучних споруд - мостів та шляхопроводів.