Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині кількість ремонтів на штучних спорудах збільшили у 5 разів

На Харківщині кількість ремонтів на штучних спорудах збільшили у 5 разів

Масштабні роботи стали можливі завдяки Програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрій Алексєєв 7 травня під час брифінгу розповів про хід ремонтних робіт на штучних спорудах, які наразі тривають у Харківській області. 

«Якщо порівняти з минулими роками - раніше ми проводили ремонти 3-4 споруд, наразі у нас уже в роботі 20, і ця цифра збільшується. У 2021 році потужності мостових організацій, які виконують роботи, збільшилися на 50%», - повідомив Андрій Алексєєв.

Він зауважив, що штучні споруди, які першою чергою ремонтуються, знаходяться в 5-му експлуатаційному стані – це аварійний стан. Один з пріоритетних мостів, на якому наразі тривають ремонтні роботи – Пісочинський шляхопровід на Харківській окружній. Дорожники вже взялися до проведення демонтажних робіт.

«До початку ремонту на мосту здійснювався рух виключно легкового транспорту та неважкого вантажного транспорту. Це неправильно, адже для логістики – це дуже великі збитки. Після завершення ремонтних робіт шляхопровід запрацює повноцінно. Роботи на об’єкті будуть виконані максимально якісно та в найкоротші терміни», - зазначив Андрій Алексєєв.

Також він розповів про ремонт на штучній споруді, яка розташована на 553 км траси М-03 у Донецькому напрямку. Там також наразі проходять масштабні роботи.

«Стара споруда знаходиться в аварійному стані. Там ми будуємо поруч з нею нову споруду, потім будемо стару розбирати, добудовувати ще одну частину і об’єднувати в одну споруду», - розповів начальник САД у Харківській області.

Андрій Алексєєв зазначив, що також триває ремонт на інших штучних спорудах в області у різних напрямках.

Він анонсував капітальний ремонт Жихорського шляхопроводу, який до минулого року був без балансоутримувача та наразі перебуває в аварійному стані.

«Працюємо над проєктно-кошторисною документацією. На наступному тижні плануємо отримати всі документи щодо транспортно-експлуатаційного стану цієї споруди і на основі цих документів ми будемо братися до виконання аварійних робіт. Тобто знімемо аварійність, а в перспективі ми будемо його взагалі реконструювати. Ця робота займе декілька років, але її треба робити»,  - сказав Андрій Алексєєв.