Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителі Красноградщини отримуватимуть якісну меддопомогу у реконструйованому приймальному відділенні ЦРЛ

Жителі Красноградщини отримуватимуть якісну меддопомогу у реконструйованому приймальному відділенні ЦРЛ

Реконструкція приймального відділення Красноградської центральної районної лікарні була проведена у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Під приймальне відділення реконструювали перший поверх хірургічного корпусу лікарні, де також знаходилися приміщення екстреної невідкладної медичної допомоги, відділення анестезіології та реанімації, фізіотерапевтичне відділення та санпропускник.

За словами директорки медичного закладу Ганни Васенко, у цих приміщеннях ремонт не проводився близько 25 років.

Зараз тут знаходиться діагностичний блок, в якому розташовані кабінети, котрих до цього не було в медзакладі: малоопераційна, приміщення для проведення ендоскопічних досліджень, приміщення для ультразвукової діагностики. Відновлене приймальне відділення також має реанімацію, розраховану на 15 ліжок з кисневою підтримкою, фізіотерапевтичне відділення й окремі вхідні групи, серед яких - акушерсько-гінекологічний санпропускник. Крім того, у відділенні створені кабінети для лікарів та молодшого медичного персоналу.

«У нас створений окремий санітарний пропускник для вагітних. Тобто у нас розділені потоки пацієнтів. Усі входи в приміщення облаштовані пандусами для маломобільних груп населення», - зазначила Ганна Васенко.

Директорка установи відзначає, що умови для приймання та лікування пацієнтів, а також умови праці медиків після проведеної реконструкції значно покращилися.

Також відділення отримує нове медобладнання та меблі. Зокрема, як відзначає медичний директор КНП «Красноградська центральна районна лікарня» Віктор Позняк, тут буде встановлено комп’ютерний томограф на 32 зрізи.

«У новому приймальному відділенні ми плануємо відкрити 4 кабінети, в яких можна буде проводити УЗД-дослідження, відеофіброгастродуоденоскопію, відеобронхоскопію, відеоцистоскопічні дослідження. Також планується відкривати кабінет КТ, де вже знаходиться сам пристрій на 32 зрізи», - уточнив Віктор Позняк.

Нові можливості для відновлення та реабілітації хворих надасть фізіотерапевтичне відділення. Тут передбачено електролікування, світо- та теплолікування, інгаляції, масаж.

На сьогодні в усіх кабінетах відділення є необхідні меблі та медична апаратура.

Медики впевнені, що нове приймальне відділення надасть можливість подальшого розвитку медицини Красноградського району. Лікарня обслуговує близько 90 тисяч жителыв укрупненого району.

Як повідомив представник підрядної організації Олександр Шамарін, площа внутрішніх реконструйованих приміщень склала 1133 кв м.

«Ми також виконали роботи зі встановлення системи відеоспостереження та пожежного оповіщення. Зроблені відповідні роботи з упорядкування прилеглої території, зокрема -  укладено асфальт на парковці для автомобілів», - розповів Олександр Шамарін.