Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області вже трансформовано 15 центрів надання адмінпослуг РДА

У Харківській області вже трансформовано 15 центрів надання адмінпослуг РДА

Про це 7 травня на брифінгу повідомив директор Департаменту цифрової трансформації регіону Харківської облдержадміністрації Артем Ткаченко.

Відповідно до Закону № 943-IX від 03.11.2020 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мереж, функціонування ЦНАП та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі» центри надання адміністративних послуг мають створити у всіх громадах на території країни.

«Заміщення центрів надання адміністративних послуг райдержадміністрацій на центри органів місцевого самоврядування (ОМС) - пріоритет у 2021 році. Відбутися це має до 1 січня 2022 року. До 1 січня 2023 року потрібно буде створити ЦНАПи у громадах з населенням понад 10000 осіб і до 1 січня 2024 року - в усіх інших громадах, а саме - там, де жителів менш ніж 10000. І це за умови державної підтримки», - повідомив Артем Ткаченко.

Станом на 7 травня в 62,5% громад утворені ЦНАПи ОМС.

На 100% план виконаний у Богодухівському та Красноградському районах. На 80% - у Лозівському. Понад 60% плану виконано у Чугуївському та Ізюмському районах, 50% - Куп’янському та 33% - Харківському районах Харківської області.

«80% населення області знаходиться у межах 14 кілометрів до точки надання адміністративних послуг, що є запропонованими законом нормативами, і за цим показником ми посідаємо 5-е місце в Україні. Це гарні показники, але будемо їх покращувати. Станом на сьогодні ми маємо 67 точок доступу до адмінпослуг. Це і ЦНАПи, і територіальний підрозділ, і віддалені робочі місця, а також один мобільний ЦНАП», - зазначив директор Департаменту цифрової трансформації регіону.

Загалом за перший квартал цього року в області було надано 292 тисячі 156 адміністративних послуг, що на 9% більш ніж торік. Найпопулярнішою послугою залишається реєстрація місця проживання.