Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прийом попередніх заявок від громад на під’єднання до оптичного інтернету триватиме до кінця тижня

Прийом попередніх заявок від громад на під’єднання до оптичного інтернету триватиме до кінця тижня

Мінцифри очікує, що перші під’єднання сільських соціальних об’єктів розпочнуться в серпні.

28 квітня Кабмін ухвалив постанову про проєкт «Інтернет-субвенція». На його реалізацію в державному бюджеті - 2021 передбачено 500 млн гривень.

Мінцифри створило сайт, присвячений інтернет-субвенції і дашборд, на якому можна в реальному часі стежити за перебігом проєкту. 

«Процес відбуватиметься максимально прозоро та антикорупційно - кожна заявка буде перевірятись», - говорять у міністерстві.

Загалом за час підготовчого етапу Мінцифри опрацювало вже 600 заявок з майже 750. За півтора місяця голови громад виявили бажання підключити до оптичного інтернету майже 10,5 тис. об’єктів соціальної інфраструктури у понад 4,5 тис. сіл.

«Приймання попередніх заявок від голів громад триватиме до кінця тижня. А на початку травня Мінцифри оголосить про старт подання офіційних заявок. Громадам, що надсилали попередні заявки, варто буде продублювати їх, врахувавши пропозиції Мінцифри», - попереджають у міністерстві.

«Звертаємо увагу голів громад, які тільки долучаються до проєкту, що держава у 2021 році профінансує підключення сільських соцоб’єктів до швидкісного інтернету лише в тих населених пунктах, де немає оптичних мереж. Для уникнення проблем із заявками та збільшення шансів на отримання субвенції просимо детально досліджувати інформацію про покриття волоконно-оптичними мережами та налагоджувати комунікацію з декількома операторами в регіоні», - порадив керівник експертної групи з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри Андрій Набок.

Відбір заявок, ураховуючи ціну і соціальний ефект, здійснюватиме комісія, яку утворять при Мінцифри. Потім відбудеться розподіл коштів - і громади зможуть оголосити публічні закупівлі. Мінцифри очікує, що перші підключення сільських соцоб’єктів розпочнуться в серпні.