Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область долучилася до проведення Дня охорони праці

Харківська область долучилася до проведення Дня охорони праці

Сьогодні відзначається Всесвітній День охорони праці.

Він святкується вп'ятнадцяте після видання 18 серпня 2006 року Указу Президента України № 685/2006.

Згідно з рекомендаціями Міжнародної організації праці, у 2021 році Всесвітній день охорони праці проводиться під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі».

Метою заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб'єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, сприяння на міжнародному рівні запобіганню нещасних випадків на роботі й професійних захворювань, розвиток превентивної культури у сфері безпеки і здоров’я на роботі, яка може допомогти скороченню смертельних нещасних випадків на виробництві й травмування.

Облдержадміністрація для належного відзначення Дня охорони праці в Харківській області затвердила відповідний план та організувала його виконання.

Особлива увага в області приділяється реалізації заходів з охорони праці на підприємствах та їх фінансуванню. Додатковим викликом для підприємств стала всесвітня пандемія COVID-19.

Так, протягом 2020 року на підприємствах області було реалізовано 16,4 тис. оздоровчих та профілактичних заходів на загальну суму 487 млн грн. З них сума коштів на заходи з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 склала 274,7 млн грн (реалізовано 13,7 тис. заходів). З початку 2021 року на відповідні цілі вже спрямовано 40,4 млн грн (реалізовано 2,5 тис. заходів).