Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Допомога від держави під час карантину. Питання та відповіді

Допомога від держави під час карантину. Питання та відповіді

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розповідають, коли подавати заяву на отримання 8 тис. грн і коли надійдуть кошти.

З 19 квітня підприємці та наймані працівники, діяльність яких була призупинена на час перебування регіону, в якому вони працюють, в «червоній» зоні, можуть подавати заяви на отримання допомоги від держави у сумі 8 тис. грн.

«Сьогодні розпочинаємо роз’яснення щодо найпоширеніших запитань стосовно програми», - анонсують у міністерстві.

Коли потрібно подавати заяву на отримання допомоги у 8 тис. грн і коли надійдуть кошти?

Заяву на отримання одноразової допомоги можна подавати впродовж 30 днів з дня запровадження «червоної» зони в області, в якій ФОП чи найманий працівник провадить діяльність, і робота яких була обмежена через запровадження посилених карантинних заходів.

Якщо ви провадите діяльність в області, яку було віднесено до «червоної» зони протягом лютого-березня 2021 року, то заяву можна подати до 18 травня 2021 року включно.

Заяву потрібно подати через портал або мобільний застосунок «Дія».

Якщо правильно заповнені всі дані, й застрахована особа відповідає умовам надання допомоги, то кошти надійдуть на вказаний рахунок у термін від 7 днів після подання заяви.

Довідка. Отримати виплати можуть ФОПи та наймані працівники, які підпадають під умови програм, передбачені статтею 2 Закону України від 30.03.2021 № 1358-ІХ «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом».

Докладніше про програму