Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщину прибули кисневі бочки для 4 медичних закладів

На Харківщину прибули кисневі бочки для 4 медичних закладів

23 квітня до Харківської обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні доставили три 5-кубові та одну 3-кубову кисневі бочки.

За інформацією заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Черняка, кисневі бочки ємністю 5 кубів будуть установлені у двох «залізничних» лікарнях та в Обласному госпіталі ветеранів війни.

«Ми сьогодні дві бочки плануємо передати до залізничних лікарень. В одній лікарні тривають активні роботи щодо розгортання кисневої траси. По іншій залізничній лікарні ми відпрацювали питання з керівництвом «Укрзалізниці» – є фінансування, є підрядна організація, вона вже також  розпочинає роботи», - сказав Михайло Черняк.

Він зазначив, що після обладнання кисневих трас очікується збільшення на 100 ліжок з потоковим киснем - у кожному із закладів.

Також 3-кубову кисневу бочку встановлять у Вовчанській центральній районній лікарні.

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації зазначив, що на Харківщині всі ліжка, виділені для хворих на COVID-19, забезпечені киснем на 100% - стаціонарним та кисневими концентраторами. Наразі ведеться активна робота над збільшенням кількості ліжок, які підключені до потокового кисню.

Нагадаємо, на вихідних у закладах області було додатково обладнано понад 120 додаткових ліжок зі стаціонарним киснем.