Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В інтернатних закладах Харківської області триває процес вакцинації

В інтернатних закладах Харківської області триває процес вакцинації

У Комунальній установі Липецький психоневрологічний інтернат упродовж 19-20 квітня щеплення вакциною Pfizer/BioNTech отримали 247 осіб - мешканці закладу та медичний персонал.

Вакцинацію у психоневрологічному інтернаті проводили медики Центру первинної медико-санітарної допомоги Богодухівської міської ради. Як розповіла сімейна лікарка центру Дар’я Мазур, у бригаді працюють 4 фахівці, які проходили відповідне навчання й мають сертифікати.

«Мобільна бригада складається з 4 осіб: дві медсестри, одна маніпуляційна – яка проводить щеплення, інша вносить інформацію до системи eHealth, та два сімейні лікарі», - повідомила Дар’я Мазур.

За словами директорки інтернату Тамари Семененко, в психоневрологічному інтернаті проживають 197 осіб, з них 130 дієздатних і 67 осіб недієздатних.

«Рішення щодо вакцинації дієздатні мешканці інтернату приймали самі, звичайно, після огляду лікарями нашої установи. Рішення про вакцинацію недієздатних осіб приймали опікуни спільно з нашими лікарями. Щодо персоналу - щеплення отримали 50 осіб», - зауважила Тамара Семененко.

Вона додала, що 19 квітня щеплення отримали 90 осіб, і наразі всі вакциновані почуваються добре. 20 квітня щеплення отримали 157 осіб.

Одна з вакцинованих – молодша палатна сестра Лідія Берьозкіна, вирішила вакцинуватися через поважний вік.

«Я спочатку сумнівалася, але бо я вже в такому віці - діти та онуки приходять. Треба себе захистити, щоб не захворіти», - розповіла Лідія Берьозкіна.

Довідка. 18 квітня  область отримала 1170 доз вакцини від Pfizer/BioNTech для проведення щеплення людям, які перебувають в інтернатних установах, та працівників цих установ. Уже з понеділка дві бригади, які пройшли спеціальне навчання, розпочали вакцинацію у відповідних закладах згідно з розробленим планом.