Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До є-щоденників та журналів під’єднаються профтехи та коледжі

До є-щоденників та журналів під’єднаються профтехи та коледжі

У МОН анонсують цьогорічну адаптацію порталу до екранів мобільних телефонів та облік відвідувань занять учнями.

Державною науковою установою «Інститут освітньої аналітики» Міністерства освіти і науки України опрацьовуються звернення від закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які мають намір використовувати функціонал державних електронних щоденників та журналів. Наразі ці заклади отримали відповідні консультації. Низка з них вже підключені та розпочали роботу в системі E-journal.

«Запуск електронних журналів та щоденників – це вагомий крок на шляху становлення потужної системи національних електронних сервісів. Система є-журналів також покликана мінімізувати корупційні ризики при виставленні оцінок. У системі вже реєструються не тільки заклади загальної середньої освіти, а й заклади професійної, фахової передвищої та вищої освіти. У 2021 році плануємо подальший розвиток і розширення функціональних можливостей електронних журналів та щоденників, зокрема, йдеться про адаптацію порталу до екранів мобільних телефонів та облік відвідувань занять учнями», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Наразі до системи E-journal долучилося майже 300 закладів освіти, зокрема, 270 закладів загальної середньої освіти. Крім того, на сьогодні служба підтримки опрацювала 1112 листів, запитів та звернень щодо надання доступу до електронного функціонала. 

Програмний модуль безкоштовних державних електронних журналів та щоденників функціонує у складі програмно-апаратного комплексу «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту» (АІКОМ). 

Алгоритм під’єднання закладів загальної середньої освіти до E-Journal відбувається в чотири кроки. 

Крок 1. Заклад освіти надсилає на електронну адресу ДНУ «Інститут освітньої аналітики» (ejournal@iea.gov.ua) запит щодо під’єднання з обов’язковим зазначенням наступної інформації:

- регіон (область);

- місто/ТГ;

- назва закладу освіти з позначенням його ID у системі ДІСО;

- ЄДРПОУ закладу освіти;

- ПІБ відповідальної особи (адміністратора);

- електронна адреса відповідальної особи (адміністратора);

- телефон відповідальної особи (адміністратора).

Крок 2. ДНУ «Інститут освітньої аналітики» розглядає звернення, створює в E-Journal адміністратора для цього ЗЗСО з відповідними правами доступу.

Крок 3. Система E-Journal автоматично генерує права доступу та надсилає запрошення на вказану електронну адресу адміністратора закладу освіти.

Крок 4. Відповідальна особа, отримавши права доступу, авторизується в системі й розпочинає роботу.

Детальніша інформація – тут.