Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройшов ІІ етап Національного чемпіонату Ukraine National Challenge з бразильського джиу-джитсу

У Харкові пройшов ІІ етап Національного чемпіонату Ukraine National Challenge з бразильського джиу-джитсу

Захід відбувся без глядачів, з дотриманням усіх санітарних норм.

На шість татамі вийшли спортсмени з десятків міст України, були представники США, Азербайджану і Киргизстану.

У Палаці спорту «Локомотив» зібралися атлети з 42 клубів. Наймолодший учасник – п'ятирічний Захар Пасенюк – приїхав зі Снятина Івано-Франківської області і зумів завоювати «бронзу» чемпіонату у своїй віковій категорії.

«Температурний скринінг, маски, дистанція на зважуванні і в залі – все це потрібно робити, адже здоров'я наших учасників – це головне, про що ми повинні піклуватися під час чемпіонатів», – говорить президент Всеукраїнської федерації бразильського джиу-джитсу Георгій Лаговський.

Спортсмени зійшлися в поєдинках у техніках Gi і No-Gi, у категоріях «Діти», «Юніори», «Дорослі» і «Майстер». Під час чемпіонату розіграли 198 комплектів нагород.

Харків'яни успішно виступили на чемпіонаті. Атлети спортивного клубу Pirates Rolling Brazilian Jiu-Jitsu Kharkiv Team завоювали 19 медалей.

А спортивна команда ZR Team Dnipro в Харкові змогла завоювати два командних кубки за друге місце у загальнокомандному заліку і понад десятка золотих, срібних, бронзових медалей.

Нагороду отримав і 18-річний спортсмен з ментальними особливостями Єгор Старов – на татамі він зумів виграти «бронзу».

«Хочу висловити величезну подяку за те, що у Єгора була можливість стати учасником змагань, за те, що організатори підтримують таких дітей, яким це особливо необхідно. І окрема подяка супернику Єгора, Руслану Поповичу. Він був швидше другом на татамі, ніж суперником», - говорить тренерка Юлія Грінченко.

Збірна Департаменту патрульної поліції посіла перше командне місце. Під час чемпіонату підтримувала колег начальниця Патрульної поліції Харкова Олена Стрижак, яка стала почесною гостею чемпіонату.

«Щороку в Департаменті патрульної поліції проходить чемпіонат з джиу-джитсу. Серед наших спортсменів є чемпіони не тільки України. На харківському етапі UNC виступали поліцейські з різних міст України – це чоловіки і жінки різного віку, які виступали в різних вагових категоріях», – каже Олена Стрижак.

За її словами, такий прикладний вид спорту допомагає патрульним поліцейським завжди бути в хорошій фізичній формі, що вкрай важливо під час несення служби.

Ахмед Клейн приїхав на чемпіонат зі своїми вихованцями з міста Оріхів Запорізької області. Серед юних спортсменів були і його дочки – Злата і Марія.

«Спасибі організаторам за можливість виступити і показати свої вміння та напрацювання. Чемпіонат пройшов на вищому рівні, дітей абсолютно не бентежило те, що в залі не було глядачів. Наші спортсмени щасливі, а ми пишаємося ними. Марія і Злата Клейн взяли по дві золоті медалі. Ганна Міхісор повезла додому теж «золото», Назар Назаренко – «золото» і «срібло», Артем Шрамко – «золото», – розповів Ахмед Клейн .

За суддівство на чемпіонаті відповідали сім професійних рефері. Серед них була і Богдана Голуб з Києва, яка вісім років свого життя присвятила джиу-джитсу.

«Я працюю рефері як на дорослих, так і на дитячих поєдинках, у чоловіків і у жінок. Звичайно, різниці немає - кого судити, адже головне – ми повинні ухвалювати чесні і справедливі рішення. Я переживаю за всіх спортсменів, але за дітей завжди хвилююся особливо», – говорить Богдана Голуб.

«Звичайно, спортсменам, які зібралися в спорткомплексі «Локомотив» не вистачало підтримки глядачів в залі, але це ніяк не позначилося на самій атмосфері заходу і результатах, - розповідають в Управлінні у справах молоді та спорту облдержадміністрації. -  Організатори подбали про те, щоб вболівальники цього виду спорту теж були причетні до спортивної події – і провели онлайн-трансляцію усіх поєдинків. Так що фанати в різних куточках країни змогли повболівати за своїх фаворитів і повною мірою розглянути всі RNC, торреада пас, берімболо і гарди».

Теги