Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні запроваджують систему реабілітації пацієнтів, які перехворіли на COVID-19

В Україні запроваджують систему реабілітації пацієнтів, які перехворіли на COVID-19

Про це повідомила заступниця Міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Вона проінформувала, що робоча група МОЗ за участю національних експертів з відповідних спеціальностей, представників НАМН України, медичних університетів, медичних закладів та фахівців фізичної та реабілітаційної медицини напрацювала рекомендації щодо ведення пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Зокрема, розробили стандарти медичної допомоги «Реабілітація пацієнтів з коронавірусною хворобою (COVID-19) та реконвалесцентів». Також МОЗ сформував пропозиції до НСЗУ щодо запровадження нового пакета медичних послуг з реабілітації для надання сучасної реабілітаційної допомоги пацієнтам після перенесеної коронавірусної хвороби.

Ірина Микичак звернула увагу, що з метою забезпечення санаторно-курортного лікування та реабілітації 6 квітня 2021 року МОЗ видало наказ, який передбачає приймання профільних пацієнтів у спеціалізованих (спеціальних) санаторіях МОЗ України.

 «У такий спосіб, завдяки наявній мережі лікувальних закладів та зважаючи на всесвітній досвід, пацієнти за скеруванням сімейного лікаря можуть отримувати певний обсяг постковідної реабілітації в Україні. Цю роботу ми постійно розширюємо і, відповідно до затвердженого стандарту, будемо розвивати й продовжувати реабілітацію постковідних пацієнтів, оскільки в цьому є нагальна потреба», – резюмувала Ірина Микичак.

Теги