Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На об’їзній дорозі навколо міста Харкова проводяться ремонтні роботи

На об’їзній дорозі навколо міста Харкова проводяться ремонтні роботи

10 квітня з ходом робіт ознайомилась голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук.

Роботи на об’їзній дорозі розраховані на два роки та проводяться в межах Програми Президента «Велике будівництво». У 2021 році планують провести ремонт на 40-кілометровій ділянці. Загалом за два роки планується відновити понад 50 км дорожнього покриття.

«Наразі тендерна процедура проведена на 58-ми з 86 км дороги харківської окружної. У цьому році ми плануємо привести до ладу близько 40 км, все інше ми будемо закінчувати в наступному році. Роботи по плану розраховані на два роки», - розповів начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрій Алексєєв.

Він також зазначив, що під час ремонту окружної використовується технологія, яка раніше не застосовувалася для ремонту ділянок цієї дороги.

«Використовуємо георешітки, які забезпечують захист від тріщин покриття автомобільної дороги, оскільки в нас знизу старе бетонне покриття, яке при перепаді температур піддається деформації. Застосування синтетичного матеріалу це питання знімає», - сказав Андрій Алексєєв.

За його інформацією, наразі ремонтні роботи на об’їзній дорозі навколо міста Харкова виконують шість підрядних організацій.

Також він зазначив, що наразі Служба автомобільних доріг у Харківській області проводить ремонтні роботи на 17 об’єктах - це близько 200 кілометрів доріг. До роботи залучено понад 1000 дорожників та більш ніж 300 механізмів.