Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Антон Деньгуб та Роман Семенуха зустрілися з Послом Бельгії в Україні Алексом Ленартсом

Антон Деньгуб та Роман Семенуха зустрілися з Послом Бельгії в Україні Алексом Ленартсом

Зустріч заступників голови Харківської ОДА та Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Бельгія в Україні відбулась 7 квітня.

Розпочинаючи захід, Антон Деньгуб привітав Алекса Ленартса на Харківщині від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук.

«Наш регіон є дуже перспективним для співпраці з Королівством Бельгія. Прикро, що ваш візит відбувається в умовах складної ситуації з ковід-19. Однак я сподіваюся, що ці виклики не стануть на заваді розвитку відносин Бельгії та Харківщини в інвестиційній, культурній, науково-освітній та медичній сферах», - зазначив Антон Деньгуб.

Посол Бельгії в Україні розповів, що перебуває на Харківщині не вперше. У його планах – візит до Харківського національного університету імені. В.Н. Каразіна та участь у форумі «Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст».

«Мені дуже приємно бути присутнім у вашому регіоні. Ми зацікавлені у тому, щоб підвищити рівень інвестицій Бельгії в Україні. Тому я буду брати участь у форумі, який організовується в Харкові з цього приводу», - сказав Алекс Ленартс.

Він додав, що хоче ознайомитись з системою вищої освіти Харківської області.

«Мені цікаво було б дізнатися, як працюють університети, зокрема, в частині розвитку і інноваційної складової. Більш дізнатися про роботу наукових центрів, які стимулюють розвиток не тільки в освіті, а впливають і на розвиток економічний, у тому числі», - сказав Алекс Ленартс.

Заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха зазначив, що Харківщина має дуже серйозний науковий потенціал та є лідером з підготовки спеціалістів у ІТ-галузі.

«Сфера ІТ для нашої країни наразі є дуже важливою і фактично другою за експортом після агропромислового сектору. А Харківська область сьогодні є головним постачальником спеціалістів ІТ-галузі в Україні»,  - зазначив Роман Семенуха.

Також під час зустрічі обговорили суспільно-політичну та економічну ситуації в регіоні, а також визначення подальших напрямів співпраці Харківської області з Королівством Бельгія.