Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили питання приватизації й здачі в оренду майна держпідприємств

У Харківській ОДА обговорили питання приватизації й здачі в оренду майна держпідприємств

6 квітня відповідна нарада відбулась за участю директора Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Петра Лашина.

Також з керівниками державних підприємств та установ зустрілися представники Регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській, Донецькій і Луганській областях і ТОВ «Публічні процедури».

Як зазначив Петро Лашин, Харківська обласна державна адміністрація готова стати майданчиком для комунікації між фондом, підприємствами та бізнесом.

«Сьогоднішньою зустріччю ми відкриваємо серію заходів з обговорення питань ефективного використання фонду держмайна - основних фондів, активів, які наразі знаходяться на балансах держпідприємств», - зазначив директор департаменту.

За інформацією начальника Регіонального відділення Фонду державного майна Дмитра Безпалова, в 2021 році в Харківській області підлягають приватизації 60 об'єктів державної власності. З орендарями укладено близько 1200 договорів оренди. Всього ж в області більш ніж 32 тисячі об'єктів держмайна, це близько 20 млн кв. м, уся ця нерухомість знаходиться на балансі 588 державних підприємств.

Дмитро Безпалов зазначив, що значна кількість держмайна, знаходячись на балансах державних підприємств або акціонерних товариств, використовується не ефективно.

«Це виражається в тривалому простої площ, використанні не за цільовим призначенням. Наше завдання - виявляти неефективне використання активів з подальшою їх приватизацією або здаванням в оренду», - сказав Дмитро Безпалов.

За його словами, від ефективно використовуваних активів підприємство також буде у виграші, оскільки частка коштів від їхньої оренди спрямовується до держбюджету, а частина повертається балансоутримувачу.

З основними аспектами роботи в електронній системі «Прозоро. Продажі» присутніх ознайомив директор ТОВ «Публічні процедури» Володимир Малюк.