Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині створено Міжвідомчу робочу групу з питань протидії та розкриття екоправопорушень

На Харківщині створено Міжвідомчу робочу групу з питань протидії та розкриття екоправопорушень

Це та інші питання розглянули під час спільної наради керівників правоохоронних органів та органів державного нагляду (контролю) Харківської області.

Захід відбувся 2 квітня в приміщені Харківської обласної прокуратури за участі заступника голови Харківської ОДА Олександра Скакуна. Також участь у нараді взяли участь керівники органів правопорядку, контролювальних органів, представники депутатського корпусу.

Як наголосив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, мета сьогоднішньої наради - розроблення спільних дієвих, практичних заходів, виконання яких дозволить зміцнити стан законності та правопорядку в екологічній сфері.

«В умовах сьогодення першочерговою задачею вважаю максимально ефективно скоординувати та налагодити спільну роботу правоохоронних та контролювальних органів, забезпечити системний обмін інформацією, - сказав Олександр Фільчаков. - З цією метою ініціюю створення в обласній прокуратурі Міжвідомчої робочої групи з питань протидії та розкриття екологічних правопорушень. До її складу увійшли всі правоохоронні органи та органи нагляду й контролю, а також державної виконавчої влади».

Під час спільної наради правоохоронці окремо зупинилися на прикладах найрозповсюдженіших у регіоні порушень природного законодавства. За словами обласного прокурора, оскільки сьогодні Харківщина продовжує займати провідні позиції в економічному житті держави, зберігаючи за собою статус однієї з найбільших промислових областей, екологічна ситуація на Слобожанщині характеризується як стабільно напружена. Особливо це стосується стану атмосферного повітря, лісових, водних ресурсів, видобутку корисних копалин та утилізації відходів.