Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

IV Всеукраїнські «Ігри нескорених» відбудуться 27 червня

IV Всеукраїнські «Ігри нескорених» відбудуться 27 червня

Цього року вперше національні змагання будуть проведені поза межами столиці - у Черкасах.

Змагатись ветерани будуть у таких дисциплінах: легка атлетика (біг 100 м, біг 400 м, біг 1500 м, штовхання ядра, метання диску, паверліфтинг (жим лежачи), веслування на тренажерах (спринт 1 хв.), веслування на тренажерах (витривалість 4 хв.) та велоспорт (на шосе, 5 км).

«Ігри нескорених повинні виходити за межі столиці і йти у регіони. Надзвичайно важливо, щоб міські та обласні органи влади проводили мультиспортивні заходи з адаптивних видів спорту для учасників бойових дій із залученням їхніх родин та друзів, - відзначив заступник Міністра у справах ветеранів України Ігор Безкаравайний. - Дуже радий, що Ігри нескорених розширюють свою географію, і ветеранська спільнота Черкас отримає гарний привід для підтримки фізичної форми та емоційного заряду».

За словами координаторки проєкту Ігри нескорених в Україні Оксани Горбач, такі заходи сприяють реабілітації поранених бійців, привертають увагу до проблем їхньої соціальної адаптації, а також виховують повагу до людей, котрі гідно служать своїй країні.

«Дякуємо громаді міста Черкаси за підтримку спортивного руху ветеранів. Ми віримо, що Черкаси - перше місто з багатьох, які доєднаються до руху Нескорених», - відзначає Оксана Горбач.