Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області триває вакцинація від COVID-19

У Харківській області триває вакцинація від COVID-19

Серед тих, хто отримав щеплення 31 березня на базі Обласної клінічної лікарні, - лідер Громадської організації «Чиста Україна» Сергій Прескорник.

Екоактивіста прищепили залишком вакцини, яку використовують для медиків та інших осіб, передбачених першим і другим етапами вакцинації.

Сергій Прескорник (відомий харків'янам під псевдонімом «Бегущая Борода») говорить, що вакцинуватися вирішив, щоб не випадати з графіку запланованих заходів через небезпечну інфекцію. Цього року він збирається побити власний рекорд екологічного забігу - два роки тому він подолав відстань від Харкова до Полтави за 14 годин 50 хвилин.

«Не думав, що загроза COVID-19 протримається так довго, та й не відомо, коли вона закінчиться. Я, як спортсмен, скучив за масовими заходами, тому вважаю, що варто все-таки вакцинуватися. Також планую масштабний забіг, а для того, щоб бігти, потрібно бути здоровим», - поділився Сергій Прескорник.

Також бігун додав, що хотів би, щоб заходи, які організовують громадські працівники, були максимально безпечними для учасників. І саме вакцинація може гарантувати таку безпеку.

За словами лікарки-імунологині Харківської обласної клінічної лікарні Алли Дробот, 31 березня на базі закладу щеплювали переважно медичних працівників: співробітників Центру екстреної медичної допомоги, онкодиспансеру, обласної стоматологічної поліклініки, інституту ендокринології, інституту невідкладної хірургії та ін.

Усього станом на ранок 31 березня в області вакцинували 6719 осіб.