Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В офтальмологічному корпусі обласної лікарні встановили окрему кисневу бочку

В офтальмологічному корпусі обласної лікарні встановили окрему кисневу бочку

31 березня голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук відвідала обласний заклад, який надає допомогу пацієнтам з COVID-19.

Заклад розрахований на понад 200 ліжок для лікування хворих на ковід. Наразі тривають роботи із забезпечення всіх ліжок стаціонарним киснем та ремонтні роботи на 3-му поверсі.

За словами генерального директора Харківської обласної клінічної лікарні Володимира Яроша, на території закладу завершився монтаж 5-тонної кисневої бочки, яка обслуговуватиме офтальмологічне відділення.

«Наразі ведеться перевірка експлуатаційних якостей. По корпусу провели новий потужний кисневий провід, що заходить у корпус, і там іде розведення на перший, другий та третій поверхи», - розповів Володимир Ярош.

Він зазначив, що введення в експлуатацію цієї бочки значно полегшить ситуацію з киснем у лікарні. Адже наразі пацієнти з COVID-19 отримують кисень з центральної бочки, яка забезпечує дев’ятиповерховий корпус з реанімаційними, операційними та іншими відділеннями. Нова ж бочка буде працювати виключно на ковідне відділення. 

«На третьому поверсі ще відбуваються ремонтні роботи. Відпрацювали питання з підрядником щодо прискорення робіт. Тут фактично все виконано, щоб збільшити кількість ліжок, підключених до кисню», - сказав заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

Також під час візиту до Харківської обласної клінічної лікарні голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук відвідала Харківський спеціалізований медико-генетичний центр рідкісних захворювань та ознайомилась з роботою закладу.