Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

30-31 березня у Харкові з метою верифікації даних перевіряють лікарні, що надають допомогу пацієнтам з COVID-19

30-31 березня у Харкові з метою верифікації даних перевіряють лікарні, що надають допомогу пацієнтам з COVID-19

Про це розповів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

Заступник голови Харківської ОДА відзначив, що до складу комісії, яка проводить перевірку, увійшли представники державних установ, що підпорядковуються Міністерству охорони здоров’я України.

«Згідно з розпорядженням, до складу комісії увійшли представники державних структур, які підпорядковані безпосередньо міністерству та працюють на Харківщині. Виключно профільне міністерство керує цими установами, і вони будуть давати відповідну інформацію напряму міністерству», - зазначив Михайло Черняк.

Проведення моніторингу закладів охорони здоров’я проводиться відповідно Розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) та триватиме 2 дні – 30 та 31 березня.

«Відповідно до розпорядження міністра, перевіряють заклади охорони здоров’я, визначені під госпітальну базу для надання допомоги при COVID-19, які розташовані на території міста Харкова. Це обласні, відомчі та міські лікарні. На сьогодні ми підтверджуємо ту інформацію, яка є в MedData, – це така програма, куди заносяться дані безпосередньо лікарняними закладами, нашими комунальними закладами», - розповів Михайло Черняк.

Він зауважив, що наразі в області розгорнуто розгалужену мережу ліжок, що визначені для допомоги пацієнтам з COVID-19. Це майже 4900 по всій території області. Всі вони внесені до бази MedData.

«У нас є ще певний резерв, і це додаткові наші обласні лікарні, які визначені як опорні, які наразі поки не залучені до роботи з ковідом, але вони приймають у штатному режимі свою категорію пацієнтів - госпіталь ветеранів війни, обласна травматологічна лікарня. І ми розуміємо, що за потреби, якщо буде така критична ситуація, що треба розгортати ліжка, ми так само будемо ці лікарні залучати»,  - сказав Михайло Черняк.