Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область долучилась до проєкту «Greening of the Planet»

Харківська область долучилась до проєкту «Greening of the Planet»

Відповідний меморандум 29 березня підписала голова Харківської ОДА Айна Тимчук.

У межах проєкту «Greening of the Planet» 10 квітня на Харківщині висадять 71 тисячу дерев.

29 березня облдержадміністрація також дала старт екоініціативі, висадивши на своїй території два дерева, а саме - тую кулясту, яка своєю формою уособлює планету.

Допомагала висаджувати дерева і голова області, яка зазначила, що враховуючи екологічну ситуацію у світі сьогодні, людство неодмінно має турбуватись про природу.

Загалом 10 квітня у всьому світі планується висадити 1 млн дерев.

Лісівники Харківщини вже підготували 71 000 сіянців та саджанців різних порід дерев, які будуть висаджені на 12,5 гектарах лісу.

«Це будуть сосни звичайна і кримська, а також дуб черешчатий та дуб червоний. Озеленення планети – це найкраще, що може придумати людство, і найдешевше з економічного боку для боротьби з глобальним потеплінням», - наголосив начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Скляров.

Довідка. Мета проєкту «Greening of the Planet» - привернути увагу до проблем глобального потепління та відновлення екосистеми планети, сформувати позитивний імідж України у світі через колективну історію успіху та об'єднання людей по всьому світу. Минулого року до акції долучились понад 50 тисяч українців з усіх областей та висадили понад 2 млн дерев за одну добу, тим самим встановили рекорд України.