Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартувала найпрестижніша національна премія для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2021

Стартувала найпрестижніша національна премія для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2021

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки.

Громадська спілка «Освіторія» вже вп’яте проводить Global Teacher Prize Ukraine. Переможець премії отримає 250 тисяч гривень, поїздку на Global Education and Skills Forum, а також професійний розвиток та підтримку реалізації власних освітніх проєктів від «Освіторії».

У 2017 році Громадська спілка «Освіторія» заснувала національну Премію в Україні, щоб відзначити внесок українських педагогів. Уже в перший рік Global Teacher Prize Ukraine було визнано найпрестижнішою серед 45 інших національних премій, а кожен шостий українець змінив думку про вчителів на краще.

За 4 роки в Премії взяло участь понад 8 500 учасників з усієї України.

Внесок українських вчителів у здобутки української освіти відзначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«Усе починається з вчителя. Завдяки його праці, знанням, доброті та любові зростають нові й нові покоління юних українців. Саме освітяни щоденно віддають школярам, студентам скарби своїх знань, прищеплюють їм почуття любові до України, вселяють віру в їхні сили, вчать долати труднощі та здобувати перемоги. Це від їхнього професіоналізму та наполегливості залежить якість освіти. Вчителі будують Нову українську школу, вкладаючи в учнів свою частинку душі. Адже тепло учительської доброти кожен із нас проносить через усе життя. Хочу подякувати всім організаторам Премії. Те, що ви робите – надихає наших вчителів на нові досягнення. Восени, під час торішньої Премії, я спілкувався з фіналістами особисто. І знаєте, переповнює гордість за кожного з них: талановиті, вмотивовані, професійні, еталон знань, зразок громадянської зрілості та поведінки – все це про наших вчителів. МОН зі свого боку працює над створення гідних умов життя для наших освітян. І одним із важливих рішень у 2021 році стало збільшення посадових окладів освітян майже на 30% протягом року», – зазначає Сергій Шкарлет.

Подати заявку на участь може кожен учитель до 1 серпня на сайті Премії. Номінувати улюблених педагогів можуть також учні, батьки, колеги та рідні. Ім’я переможця планується оголосити 2 жовтня 2021 року, у Міжнародний день учителя.

Довідково. Global Teacher Prize – це світова щорічна «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським підприємцем та філантропом Санні Варкі у 2014 році, щоб підкреслити важливість педагогів. У 2020 році одразу двоє українців увійшли до 50 найкращих вчителів світу. 

Громадська спілка «Освіторія» — це неприбуткова громадська спілка, яка розвиває освіту в Україні, створює інноваційні школи й програми, навчає вчителів та освітніх управлінців, видає сучасне освітнє медіа та забезпечує доступ до якісної освіти малозабезпеченим дітям. Засновник Global Teacher Prize Ukraine.