Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили питання розвитку спорту та спортивної інфраструктури області

У Харкові обговорили питання розвитку спорту та спортивної інфраструктури області

25 березня в Харківській ОДА відбулося виїзне засідання підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету з питань молоді та спорту Верховної Ради України.

Участь у заході взяли заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха, народні депутати, керівники профільних департаментів Харківської облдержадміністрації, спортивна спільнота Харківщини та представники міської влади.  

Під час заходу говорили про розвиток спортивної інфраструктури Харківської області, стан та перспективи розвитку фізичної культури і спорту в області у рамках проведення реформи децентралізації та підготовку спортсменів до олімпійських ігор.

Як зазначив заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха, наразі в області тривають зміни, які пов’язані з децентралізацією та становленням громад. Саме тому дуже важливо, щоб у кожній територіальній громаді без винятку були сформовані відділи чи сектори, які мають опікуватися розвитком сфери спорту. Він також наголосив на важливості залучення місцевих та донорських коштів до розвитку інфраструктури спорту та підтриманні матеріально-технічної бази.

«Ключова проблема – це відсутність власної інфраструктурної бази для спорту в Харківській області. Більшість спортсменів сьогодні займаються в орендованих залах. У нас є ідеї та проєкти, які можуть реалізуватися спільними бюджетами і ми будемо шукати вирішення, щоб спортсмени, тренерська спільнота впевнено себе почували і розуміли, чого чекати  найближчим часом», – сказав Роман Семенуха.

Зокрема заступник голови ОДА виразив сподівання, що до переліку будівництва спортивних будівель, передбачених Президентською програмою «Велике будівництво», увійдуть й об’єкти Харківщини.

Водночас було зазначено, що попри відсутність власної спортивної бази спортсмени Слобожанщини впевнено тримають лідерські позиції у досягненні найкращих результатів як в рамках країни, так і на міжнародній арені. Ці досягнення ґрунтуються на якісній тренерській роботі та самовідданій праці спортсменів.

Крім того, під час засідання порушували питання щодо підготовки спортсменів до Олімпійських, Паралімпійських ігор 2021 року, а також інших міжнародних й регіональних змагань.