Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили відбір кандидатів на військову службу за контрактом у 2021 році

У Харківській ОДА обговорили відбір кандидатів на військову службу за контрактом у 2021 році

Брифінг, що був присвячений цій темі, відбувся 25 березня.

Захід пройшов за участю директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської ОДА Олексія Максимова і військового комісара Харківського обласного ТЦК та СП полковника Юрія Калгушкіна.

«Відбір і відправлення кандидатів для проходження військової служби за контрактом здійснюється постійно, починаючи з січня і до нині. Уже було відібрано орієнтовно 500 кандидатів на військову службу за контрактом в частинах Збройних сил України. За останні роки кількість військовослужбовців за контрактом збільшується. Цього року таких – 80%. А відсоток військовослужбовців строкової служби зменшується», – сказав Юрій Калгушкін.

За його інформацією, серед охочих укласти контракт майже 60% кандидатів, які мають досвід участі в ООС (АТО).

«Як завжди, у нас багато жінок, які хочуть проходити службу. Зараз 15 жінок уклали контракт з ЗСУ. Насамперед вони направлені до сухопутних військ Збройних сил України», – зазначив Юрій Калгушкін.

Він зауважив, що в умовах пандемії COVID-19 територіальні центри комплектування та соціальної підтримки продовжують виконувати завдання з комплектування Збройних сил України в межах визначених планових показників та з дотриманням всіх необхідних заходів карантинних обмежень.