Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова Харківської ОДА зустрілась з Послом Франції в Україні

Голова Харківської ОДА зустрілась з Послом Франції в Україні

Зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Етьєном де Понсеном відбулась 24 березня.

Захід відбувся в рамках «Французької весни» – щорічного фестивалю, який проходить з 2004 року в 10 містах України, зокрема і в Харкові. Організаторами заходу є Французький інститут в Україні, Посольство Франції в Україні та Альянс Франсез.

«Велика честь вітати Вас на Харківщині. Ця перша зустріч з представником Великої сімки для мене надзвичайно важлива. Сьогодні, на жаль, ми переживаємо третю хвилю захворюваності на COVID-19, тож масові заходи можуть бути обмежені. Та поки що, я сподіваюсь, початок Французької весни пройде чудово», – сказала Айна Тимчук.

Етьєн де Понсен зазначив, що не дивлячись на пандемію, співпрацю з великими містами, такими як Харків, потрібно продовжувати.

«Нами було прийнято рішення провести Французьку весну. Минулого року нам довелося відмінити фестиваль. Проте я знаю, як на цю подію всі чекають. Ми сподіваємось, що зможемо провести все, що запланували з урахуванням епідеміологічної ситуації», – зазначив Пан Етьєн де Понсен.

Програма Французької весни досить насичена. Відкриває її всесвітньо відомий французький віолончеліст Готьє Капюсон. Один з найвидатніших амбасадорів віолончелі ХХІ століття. А також один з найуспішніших недержавних оркестрів України – New Era Orchestra.

За роки свого існування фестиваль став однією з головних культурних подій України, щосезону збирає навколо себе 50 000 відвідувачів та приблизно 100 партнерів державних та приватних, французьких та українських.

Під час зустрічі сторони обговорили суспільно-політичну та економічну ситуації в регіоні, а також визначили подальші напрями співпраці Харківської області з Французькою Республікою.