Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розпочала роботу міжнародна виставка–форум «Kharkiv Prom Dayz 2021»

На Харківщині розпочала роботу міжнародна виставка–форум «Kharkiv Prom Dayz 2021»

Захід триватиме три дні, на ньому запропонують потенційним інвесторам і покупцям найкращі взірці товарів і розробок вітчизняних підприємств.

Виставка–форум проходить за підтримки Харківської ОДА. Від імені очільниці області Айни Тимчук підприємців та іноземних делегатів привітав її радник Марк Беккер. 

Він наголосив, що Харківщина – один із найбільш розвинених промислових, науково-технічних  і культурних центрів України. Промисловість області здатна виробляти практично все: від танків, літаків, тракторів, турбін до товарів народного споживання, високоякісної екологічно чистої продукції харчової промисловості.

«Я впевнений, що підприємства Харківщини мають дуже великий потенціал і сьогодні завдання кожного підприємства – розширення внутрішніх та зовнішніх ринків, а також розвиток власної інфраструктури. Безумовно, ми вітаємо всіх інвесторів, які можуть взяти участь у розвитку економіки Харківщини», – привітав учасників заходу Марк Беккер.

Як зазначив начальник Управління розвитку промисловості Харківської ОДА Володимир Міщенко, цьогорічна виставка більш масштабна, ніж та що проводилася в 2019 році й представляє понад 30 великих підприємств регіону, а також компанії середнього та малого бізнесу. Він підкреслив, що основним завданням заходу є показ технологічних перспектив місцевих підприємств, це, в свою чергу, дасть можливість розширити ринки збуту вітчизняної продукції.

«Для цього запрошені посли більш ніж десяти країн, деякі з них приєднаються до нас у онлайн-режимі. Також присутні представники міжнародної промислової палати, бізнес-місій. Наші перспективні ринки – Близький Схід, Африка, а також традиційні для нас ринки Азії та Європи. Представники цих регіонів будуть присутні у нас на виставці-форумі», – сказав Володимир Міщенко.

Також учасників бізнес-заходу привітав заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Юрій Петровський. Він побажав нашим підприємствам підписати вигідні контракти та продовжувати роботу в підвищенні експортного потенціалу регіону. В онлайн-режимі до присутніх звернувся Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан  в Україні Ноель Ізраель Хохар. Він зазначив, що країни вже не перший рік активно співпрацюють в оборонній та науковій сферах.

Зацікавлені у розвитку сфери бізнеса, туризму та освіти й представники Албанії. Також іноземців приваблює розвиток сонячної сфери та гідроенергії. Про це розповів почесний консул Республіки Албанія в Україні Шахін Омаров. За його словами, він особисто буде інформувати представників профільних міністерств країни про перебіг подій на бізнес-заході в онлайн-режимі.

Організатори повідомили, що підприємства Харківщини презентуватимуть свої технологічні можливості, вироби та потенціал у таких сферах: енергетичному машинобудуванні, оборонно-промисловому комплексі, авіації та космічних технологіях, загальному машинобудуванні. Презентації відбуваються біля виставочних майданчиків виробників електричного транспорту, сільськогосподарського машинобудування, залізничного транспорту, гірничо-шахтної тематики та виробництва гірничого та прохідницького устаткування, обробки металів, приладобудування та виробництво кабельно-провідникової продукції. Свої розробки покажуть вітчизняні науково-дослідні та проєктні установи, виробники плитки, одягу, харчової продукції та напоїв.