Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

50 родин учасників АТО/ООС цьогоріч зможуть отримати допомогу в придбанні житла

50 родин учасників АТО/ООС цьогоріч зможуть отримати допомогу в придбанні житла

Про це розповів заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк під час першого засідання Консультативної ради з прав ветеранів війни, сімей загиблих і захисників України.

«На Харківщині діє Програма надання підтримки учасникам АТО/ООС для будівництва житла в Харківській області на 2019-2021 роки, на яку передбачене фінансування у розмірі 45 млн грн. Підтримка за нею надається в обсязі 40% розрахункової вартості житла. Цьогоріч з обласного бюджету буде виділено 15 млн грн. Це дасть змогу допомогти у придбанні житла 50 родинам»,   уточнив заступник голови Харківської ОДА.

У 2020 році за програмою надання підтримки учасникам АТО/ООС для будівництва житла було укладено договори на будівництво 59 квартир для учасників АТО/ООС на загальну суму майже 15 млн грн (з них 1 квартира – для особи з числа ВПО).

Також під час заходу обговорили питання надання матеріальної допомоги учасникам АТО/ООС. Зокрема, в цьому році збільшено фінансування з обласного бюджету матеріальної допомоги членам сімей загиблих учасників АТО/ООС до Дня пам’яті захисників України. Так, за інформацією Департаменту соціального захисту населення, у 2020 році члени сімей загиблих отримували по 5 тис. грн. У 2021 році передбачено виплатити допомогу членам сімей загиблих у розмірі 10 тис. грн.

Довідково. На сьогодні в Харківській області на обліку перебуває 17 846 учасників АТО/ООС, з них: 17 334 учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в АТО/ООС; 481 мають статус особи з інвалідністю внаслідок війни; 31 учасник війни. Також на обліку в органах соціального захисту населення перебуває 362 члена сімей загиблих військовослужбовців, що брали участь в АТО/ООС.