Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні продовжується тиждень Європейської цифрової грамотності

В Україні продовжується тиждень Європейської цифрової грамотності

Мета заходу – підвищити рівень обізнаності про цифрову освіту.

За даними Мінцифри, на сьогодні 53% українців перебувають нижче позначки «базовий рівень» у навичках з цифрової грамотності. 15,1% українців не володіють ними, а низький рівень навичок мають 37,9% громадян.

У лютому 2020 року Мінцифра запустила національну онлайн-платформу з цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта. Її відрізняє інноваційний формат навчання цифрових навичок — освітні серіали. За рік представили понад 50 освітніх серіалів. А також запустили перший національний тест на цифрову грамотність Цифрограм.

За рік платформу Дія.Цифрова освіта відвідали майже 2 млн українців, з них — майже 500 тисяч зареєструвались на навчання. Також Мінцифра будує мережу із 2000 офлайн-хабів цифрової освіти по всій Україні. Ще 4000 хабів у процесі долучення до мережі.

Цього тижня команда Мінцифри проводить All Digital Week — щорічну інформаційну кампанію, присвячену розвитку цифрових навичок громадян. У 2021 році All Digital Week вперше проводиться в Україні на державному рівні разом із партнерами та оргкомітетом. Більше про подію All Digital Week, вебінари та онлайн-конференції ви можете дізнатись за посиланням.