Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання з виплатами заробітної плати працівникам обласних театрів вирішене – Антон Деньгуб

Питання з виплатами заробітної плати працівникам обласних театрів вирішене – Антон Деньгуб

Заступник голови Харківської ОДА зазначив, що обласна державна адміністрація оперативно перевела театрам кошти, виділені обласною радою на їхнє утримання.

 «Рішення обласної ради було підписане 16 березня. Вже у п’ятницю, 19 березня, кошти, які були затримані у лютому, були повністю виплачені співробітникам обласних театрально-концертних установ. Частково кошти виплачені вже й за березень. Ми постійно знаходимося у діалозі з керівниками усіх обласних установ, і наразі маємо взаєморозуміння», - розповів Антон Деньгуб.

Він зазначив, що на даний момент обласна рада виділила на утримання комунальних театрально-концертних установ 54 млн грн.

 «Це, безумовно, не остаточна цифра. У подальшому до обласного бюджету будуть вноситися зміни, зокрема, й стосовно підтримки наших театрів. Обласна адміністрація робитиме все можливе, щоб ці видатки фінансувалися у повному обсязі, сподіваюся, депутати обласної ради нас підтримають. Люди не залишаться без заробітної плати», - сказав заступник голови ОДА.

Він також зазначив, що для того, аби подібних проблем з фінансуванням більше не виникало, необхідні системні рішення щодо роботи обласних театрів.

«В жодному разі не йдеться про скорочення або закриття театрів. Йдеться про системні рішення, які дозволять працювати більш ефективно. Ми працюватимемо над ними разом із обласною радою, яка є власником театрів, керівниками установ та профільним департаментом ОДА», - пояснив Антон Деньгуб.